Home
Historie en doelstelling
Onze adoptiedieren
Dierenverblijf nodig?
Hoe kan ik helpen?
Informatie Huisdieren
Links
Contact

Historie:

Dieren Opvang Paul is opgericht in het jaar 2000 door Paul Lemmen. Door het veelvuldig bezoeken van kinderboerderijen is de opvang in eerste instantie in het leven geroepen. Veel mensen dumpen kippen, konijnen, cavia's of andere dieren waar ze vanaf willen 's nachts over het hek van een kinderboerderij. De beheerder kan de problemen niet aan en dat moest anders kunnen. En dat kan sinds 2000 bij Dieren Opvang Paul. Samen met zijn gezin en een aantal vrijwilligers runt hij het dierenopvangcentrum. Mede geholpen door Bakkerij Meelmuts en Bakker tussen de Molens die hem het niet verkochte brood schenken.
 

Doelstellingen:

De primaire doelstelling van Dieren Opvang Paul is:

Het opvangen, verzorgen en herplaatsen van huisdieren (m.u.v. honden en katten) die door particulieren zijn afgestaan, omdat ze om wat voor reden dan ook, niet meer voor hun dieren kunnen of willen zorgen of die door de dierenambulance of via een ander asiel bij ons opvangcentrum zijn binnengebracht. Denk daarbij aan bijvoorbeeld mishandelde, verwaarloosde, gedumpte of zwervende huisdieren.

De opvangdieren worden geplaatst bij instanties (bijvoorbeeld kinderboerderijen), particulieren of op onze zorgboerderij.

Daarnaast kun je bij onze opvang ook terecht voor advies bij de aanschaf, keuze en verzorging van huisdieren. Je kunt bij ons ook terecht voor het deskundig laten knippen van nagels en tanden van konijnen en cavia's. Ook voor het kortwieken van vleugels bij vogels kun je bij ons langskomen.
Ook verkopen wij dierenverblijven (zonder winstoogmerk) om onze opvangdieren te kunnen onderhouden.

Dieren Opvang Paul | © 2010 | email: dierenopvangpaul | tel. 040-2814579 of 06-18211671 | Webontwerp: Yndigo creaties